ADANA / SEYHAN - Şehit Metin Malkav Ortaokulu

DÖNEMİNDE
AÇILAN
KURSLAR

Açılacak kurs merkezlerinin il/ilçe merkez
komisyonunca belirlenerek e-Kurs modülüne işlenmesi

19-22 Ağustos 2023

Belirlenen kurs merkezi müdürlüklerince ders ve sınıf düzeyi
tanımlamalarının yapılması
İl/ilçe merkez komisyonunca onaylanması

22-24 Ağustos 2023

Öğretmen başvurularının alınması

24-28 Ağustos 2023

Öğrenci başvurularının alınması

24-28 Ağustos 2023

Kurs merkezi müdürlüklerince öğretmen ihtiyaçlarının e-Kurs
modülüne girilmesi
İl/ilçe merkez komisyonunca öğretmenlerin görevlendirilmesi

28-31 Ağustos 2023

Kurs sınıflarının oluşturulması

31 Ağustos- 03 Eylül

Kursların başlaması 4 Eylül 2023
Kursların tamamlanması 7 Haziran 2024

Kurslara Öğrenci Başvurusu

a) Kurslara; resmî ve özel örgün eğitim kurumları kapsamındaki Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 32 nci maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen öğrenciler dâhil ortaokul, imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler ile genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim ortaokulu/özel eğitim sınıfı, genel ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları öğrencileri, özel eğitim meslek okulu ile özel eğitim meslek okulu programının uygulandığı özel eğitim sınıfı öğrencilerinden; 8, 11 ve 12 nci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ve örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir.

b) Ayrıca uluslararası Anadolu imam hatip liseleri ve uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liselerinde 9 uncu sınıfında öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler yabancılara Türkçe öğretimi kapsamında Türkçe dersinden ihtiyaç doğrultusunda belirlenen tarihler arasında başvuru yapabilirler.

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilir.

Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler ve açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler e-Kurs Modülü üzerinden e-Okul bilgileri ile kurs başvurusu yapar.

Yayın: 31.08.2023 - Güncelleme: 31.08.2023 09:16 - Görüntülenme: 313